Terug naar Nieuws van het Sint Maartenhuis

Thema-avond vrijwilligers 3 april 2019

Gepubliceerd op:
Thema-avond vrijwilligers 3 april 2019

 

 

Gisteravond 3 april een zeer interessante lezing georganiseerd voor onze vrijwilligers en nachtzorgmedewerkers. De lezing werd verzorgd door Désirée Hessing- Huigens die haar man aan de ziekte longkanker verloor en de schrijfster is van het boek :  ‘TOM, liefde leven na je dood’“Omdat een mens groter is dan zijn/haar ziekte en de liefde groter is dan de dood”.

Uitgangspunt van haar boek is dat de relatie die je als mens met anderen hebt, het belangrijkste is in je leven. Zij keek deze avond samen met ons naar wat nodig kan zijn om juist in deze heftige periodes de verbindingen die je hebt te laten bestaan en te verdiepen.  Het accent van de avond lag op de tijd waarin haar man ziek was. De onderwerpen die hierbij aan de orde kwamen waren o.a. de wensen en mogelijkheden van de betrokkenen, praktische omstandigheden, sociale omgeving, medisch regiem,  zorgverlening en ondersteuning. Allemaal aspecten, factoren, mensen en omstandigheden die zo belangrijk kunnen worden dat waar het eigenlijk om gaat (je liefde en verbindingen)wordt weggedrukt. Het was een indrukwekkend verhaald en een hele mooie avond.

Meer informatie over het boek is te vinden op:http://www.desireehessing.nl/  en   https://www.facebook.com/Tom-liefde-leven-na-je-dood-294034760959788/