Informatie

U vindt Hospice Sint Maartenhuis aan de P.C. Hooftlaan 74A te Winschoten, in een rustige woonwijk vlakbij het station en centrum van Winschoten. Als bewoner heeft u een eigen kamer met een aparte douche/toiletruimte met een aangrenzend terras. Familie en vrienden zijn te allen tijde welkom; bij ons gelden geen bezoektijden.

Met betrekking tot dagindeling, bezoek en maaltijden zijn uw wensen leidend.

We doen er alles aan om uw verblijf in Hospice Sint Maartenhuis zo comfortabel mogelijk te maken. Het Hospice Sint Maartenshuis beschikt over twee privé gastenkamers met eigen badkamer en buitenterras. Uw kamer is van alle gemakken voorzien: een speciaal bed, matras en stoel met daarnaast een tv, dvd speler, internet en wifi. Naasten mogen, in overleg, blijven eten en slapen. Dit kan in onze huiskamer of op het aan uw bed vastgemaakte koppelbed bij u op de kamer.

Er is aandacht voor psychische, sociale en spirituele aspecten, zowel voor de gast als ook voor hun omgeving. Ook rouwverwerking hoort hierbij.

Iedere gast is welkom, ongeacht achtergrond, afkomst of levensbeschouwing.

Het Hospice biedt volledige 24-uurs zorg, die wordt verleend door speciaal daarvoor opgeleide vrijwilligers aangevuld met gekwalificeerde thuiszorgmedewerkers.

De eigen huisarts blijft zo veel mogelijk de gast begeleiden; wanneer dit niet mogelijk is, vragen de coördinatoren een huisarts in Winschoten de zorg over te nemen.

Ervaringen van gasten, families en medewerkers.

Een gast aan het woord

“Het voelde als thuiskomen”, vertelde een 56 jarige gast. “Ik hoefde helemaal niet te wennen. De sfeer, aankleding en liefdevolle ontvangst voelden als een warm bad. Ik wist niet dat het er zo goed was en knapte er gewoon van op”. “Daarbij komt dat mijn familie weet dat ik goed verzorgd word en dat er veel aandacht is. Ze gaan na hun bezoek aan mij met een rustiger gevoel naar huis”.

Enkele reacties uit het gastenboek

"Onze moeder is verzorgd als een echte koningin, mooiere laatste weken had ze zich niet kunnen wensen. Het gaf ons als familie veel rust, we wonen allemaal ver weg. Jullie liefdevolle verzorging en verwennerij deden haar enorm goed".

"Niet alleen voor onze moeder maar ook voor de familie was het een thuis-gevoel; het is een warm bad".

"Jullie zijn fantastiche mensen! Ontzettend lief en zorgzaam en niet alleen voor de zieke mensen...."

Een medewerker aan het woord

“Er gewoon zijn is soms voldoende”, vertelt een verpleegkundige. “Het is belangrijk de gasten goed aan te voelen, te ondersteunen op een manier zoals zij het graag willen, niets opdringen. “Rust”, beschrijft zij als het krachtigste element van het Hospice. “Bij plaatsing in een hospice begint het afscheid natuurlijk al bij vertrek uit huis. De opname brengt voor alle partijen rust. De gast en familie kunnen zich weer op elkaar concentreren en op taken die ze zelf nog graag doen, voor de rest springt de thuiszorg bij”

Stichting Sint Maartenhuis ontving de 'Vrijwilligersprijs 2006' van de provincie Groningen.

Wat biedt het Hospice Sint Maartenhuis?

Steun het Hospice en wordt donateur van Stichting Vrienden van het Sint Maartenhuis.

Stichting Sint Maartenhuis in Winschoten heeft zich laten inspireren door Sint Maarten, bisschop in de Franse stad Tours in de 4e eeuw. Deze heilige deelde zijn mantel met een behoeftige en staat door deze daad symbool voor zorg en begrokkenheid.